30.4.17

Hıdrellez'de Ne Çizeceksiniz?

5 Mayıs 2017 - Hıdrellez 
Hıdrellez bir inanışa göre iyileri ödüllendirip, kötüleri cezalandıran, yoklukta bolluk, bereket getiren Hızır'ın İlyas peygamberle buluştuğu 5 Mayıs gecesinden 6 Mayıs sabahına süren ve binlerce yıldır bayram olarak kutlanan bir gündür.

5 Mayıs gecesi dilekler çizilir, yazılır ve bozuk paralar ile birlikte bir gülün altına konar. 6 Mayıs sabaha karşı Hızır'ın güllerin altını gezerek dilekleri gerçekleştirdiği, kapıları, camları açık olan evlere huzur, bolluk ve bereket getirdiği söylenir.

Ayrıca bir inanışa göre de ateş üzerinden atlanarak, sene boyunca yaşanacak hastalık, ağrı ve sızılardan arındırılmak istenir. Biz eğlence olarak ateş üzerinden atlarken de "Ağrım, sızım Yeşilköy papazına" diyerek atlarız. (Kusura bakma Yeşilköy Papazı, bize bir kurban lazımdı.)

Bir de yine aynı inanışa göre arkadaşlarınızda bozuk paralarınızı değiştirip, gece arkadaşınızdan aldığınız bozuk parayı yastığınızın altına koyarsanız, rüyanızda evleneceğiniz adamı görürsünüz.

İnanın ya da inanmayın, yine de arkadaşlarınızda toplanıp, kutlayın. Çünkü uzun bir kış döneminden sonra Bahar Bayramı olarak da billinen hıdrellezi kutlamak çok eğlenceli oluyor.

Tabi dileğinizin gerçek olması için kendiniz niyetinizle çizmelisiniz ama ben yine de eğlence olsun diye hazırladığım logo tasarımına benzeyen tasarımlarımı da sizinle paylaşmak istedim.

AŞK



EVLİLİK


SEYAHAT


PARA


EV 


SAĞLIK


ARABA


İŞ 


MEZUNİYET


Not: Bu inanışa göre sabah gülün altından dileklerinizi ve paranızı alıp, bir sonraki hıdrelleze kadar cüzdanınızda taşımalısınız.

Ayrıca bu görselleri buradan indirip, kullanabilir, arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.