20.3.17

Mailinator Nedir?

Bir internet sitesini sadece bir kere kullanmanız gerekiyor ama mail adresinizi verip, bir sürü reklam maili ile karşı karşıya kalmak istemiyorsunuz. Aynı zamanda üye olmanız gereken site size bir aktivasyon maili atacağını belirtiyor. Ya da benim gibi proje yöneticisi olarak çalışıyorsunuz ama sizde olan hesap admin yetkisine sahip, siz siteyi kullanıcı gözünden görmek istiyorsunuz. Kendi mail adresinizi kullanmak da istemiyorsunuz. Tüm bu sorunlarınızın bir çözümü olduğunu biliyor muydunuz?

Bayanlar, Baylar, karşınızda...


Mailinator size harika bir mail olanağı sunuyor. Herkese açık mail adreslerinin bulunduğu mail alanı gibi düşünebilirsiniz. Herkes herkesin mailine hiç bir şifre kullanmadan girebiliyor ve hiç kimse mail adresine sahip değil. Bence kesinlikle çok gerekli bir site. (Buradan inceleyebilirsiniz.)

Mesela bir internet sitesine üye olup, test etmeniz gerekiyor kullanıcı adı olarak herhangi bir kelime seçiyorsunuz ve (mesela test seçtiniz diyelim) test@mailinator.com yazıyorsunuz ve kendi mail adresinizmiş gibi üye oluyorsunuz.

İş telaşından aklınıza bir kelime gelmediyse https://www.mailinator.com/ adresine giriyorsunuz ve size bir öneri sunuyor.


Siteye bu adresi verdiniz peki aktivasyon maili nereye gidiyor? 

Aşağıda kırmızı ile işaretlediğim alana az önce bahsettiğim belirlediğiniz herhangi bir kelimeyi (test belirlemiştim ben) yazıyorsunuz.


Ve gelen mailleri aşağıdaki gibi bir liste halinde görebiliyorsunuz.


Dikkat Etmeniz Gerekenler

- Mailinator'den mail atamazsınız.
- Herhangi bir güvenlik önlemi yoktur, gizli bilgilerinizi veya içeriğinde gizli bilgi olan maillerin buraya gelmesine sebep verecek bir mail gelmesine olanak vermeyiniz.
- Buraya gelen mailler bir kaç saat içinde silinmektedir.

Burada yazanları da kullanmadan önce bir kez okumanızı öneririm.