17.4.17

Ford Bebekler İçin Araba Simulasyonu Yaptı!

Max Motor Dreams


Anne ve babaların en iyi bileceği şeydir aslında geceleri uyumayan bir bebeği arabaya bindirerek gezdirdiğinizde mışıl mışıl uyurlar. Hatta bazıları uyuduktan sonra kontağı kapadığınız anda uyanırlar. Ford bunu düşünerek bu harika beşiği yapmış. 


Her zaman bir şeyler üretildikten sonra "Ben demiştim" ortaya atılır. Evet bunu Fikir sayfamda henüz paylaşmamıştım ama bundan tam 1 sene önce kuzenimle ikimizinde bebeği olduğunda aramızda yaptığımız bir muhabbet sonucunda böyle random sallanan bir beşik yapsalar üzerine de arada yanıp sönen trafik lambası gibi sarı ışıklar koysalar gibi çok basit bir düşünce üzerine baya konuşmuştuk.

Yukarıda paylaştığım videoyu izlerseniz aslında bu yatağın tam olarak yaptıklarının bunlar olduğunu görebilirsiniz. Trafik ışıkları efekti, dönüşler için sallanan bir yatak (umarım arada çukurdan geçer gibi titriyordur da), ayrıca altında bulunan hoparlör ile araba yolculuğunuzun her ayrıntısını bebeğin yatağına taşıyan Ford ayrıca telefonunuza bir uygulama indirme olanağı sunuyor ve asıl mükemmel olan kısım burada başlıyor.

Bu uygulamayı açıp, bebeğinizle bir gece geziyorsunuz ve gezintiniz sırasında arabanızdaki sesler, titreşimler uygulamaya kaydoluyor. Ses sistemi arka plan sesini eklemek için hafif bir motor sesi eklerken yatağın içinde bulunan hareketi sağlayan kısımlar (mattress rocks) da hafif ve nazik hareketler ile sürüşünüzde kaydettiğiniz titreşimleri, ışıkları ve sesleri beşikte tekrar etmenizi sağlıyor. Yani gezdiğiniz yolları beşiğinize uygulayabiliyorsunuz. En önemli kısım olan güvenliği de elden bırakmadıklarını, ayrıca önemsediklerini belirtmek isterim.

İdeal bir bebek beşiği gibi duruyor. Her bebekte işe yarar mı bilinmez ama ben çok beğendim. Bunu Ford of Spain reklam kampanyası olarak tasarlayan Max Motor Dreams umarım en kısa zamanda her yerde bulabileceğimiz bir beşik haline gelir. Aldığı talepler sonrasında üretime geçirmeyi düşünüyorlarmış, umalım da talepler işe yarasın.

Bir çok aile için mükemmel bir yatak olacağını düşünüyorum.