24.7.16

Favori Oyunlarım

Hala aklımıza geldikçe oynamak isteyebileceğimiz oyunlar vardır. Zaten oyunların adını duyduğumuzda efsanesi gözümüzde canlanır. Belki biz çok abarttık, belki de gerçekten çok güzeldi (ki bence çok güzeldi). İşte 90'lardan elimizdeki android oyunlarına en sevdiğim oyunlar;

Bir türlü kurtarılamayan bir prensesin peşinde mantar ezip, kaplumbağa yuvarlayıp, tuğla kırıp, altın toplamaya çalışarak boruların içinde gezinip durduk. Üstelik kandırılık, her level'de geldiğimiz 4. bölümde prenses olmadığını fark ettik. "Belki de ulaşanlar da bizim kadar eğlenmemiştir canııım!"(fakir umudu bu olsa gerek). Hangi oyundan bahsettiğimi yazmama gerek var mı?

Super Mario Bros

Prince of Persia


Dyna Blaster
O zamanlar tabiki masaüstü bilgisayarlar daha fazlaydı. Bu oyunu oynarken bizim bilgisayarın ekranının etrafında bir sürü not kağıdı olurdu. Level 2-4 HF6SO91N gibi. Çünkü şimdi olduğu gibi oyunu kaydedeyim oradan devam ederim gibi bir durum yoktu bizde bölümü geçtikten sonra aldığımız şifreyi bir yere not alır, bir daha ki oyunu açışımızda şifreyi girerek kaldığımız bölümden başlayabilirdik. 




Duke Nukem




River Raid




Doom




Keystone Kapers


Pitfall


Supaplex


Tomb Raider - Lara Craft
Tomb Raider'da beni en çok çeken sürekli bulmanız gereken bir parça, çözmeniz gereken bir puzzle ya da yapmanız gereken bir hareketti. Bütün odayı deli gezip, ne yapmam gerektiğini mantıksal bir sıralama içine koyup çözmeye çalışırdım. Gece yatağa yattığımda bile oyun alanını düşünüp, "Aa! Şuraya bakmamıştım dur sabah oraya da bakıyım." deyip, sabah çözdüğüm çok bölüm olduğunu da hatırlıyorum.


Need For Speed 
Bu oyunu üç kere ya da beş kere bitirmişimdir. Bilgisayar üzerinde yarışabilmek ne kadar muhteşemdi.

The Sims
Karakterleri oluşturmak mı, evi tasarlamak mı, sahte paralar yapıp, yangın ve hayaletlerle oynamak mı bizi oyuna bağladı bilinmez ama bir zamanların en iyi oyunuydu.


Grow Island (Gelişen Dünya)
Bu oyunlarda sürekli doğru sıralamayı tutturmaya çalışmak, çok eğlenceli geliyordu. Yine kağıtları doldurup, hangi madde kaç aşama gelişiyor tek tek yazıp, çözmeye çalışmak zevkliydi. Tabi ki onca uğraşa oyunu çözmenin verdiği haz unutulamazdı.
Ayrıca Gelişen Dünya 2 hatta 3 ve 4'ü de çıkmıştı.


Red Ball (1-2-3-4)
Kırmızı bir topu hoplatıp, zıplatarak oynanan oyun. Dikkat! Kırmızı top öylesine sevimli ki insan öldüğünde üzülebiliyor. Ayrıca Red Ball 1'den sonra 2,3 ve 4. versiyonu da çıkmıştır.


Daymare Town (Gündüz Kabusu)
Çok güzel bir oda oyunu olmasının yanı sıra, çok çetrefilli çözümleri bulunuyor. Zorlayıcı bir oyun. Ayrıca odadan kaçtım bitti gibi değil, adından da anlayabileceğiniz gibi kasaba gibi bir alandan dışarı çıkmaya çalışıyorsunuz. Durumu kavrayana kadar biraz zorlasa da çözümü çok zevkli.



Bobulous
Bu oyunu internette oyunlar çıktığında çok oynadığımı hatırlıyorum. Gezegenler savaşı olurken size saldıran canavarlardan kaçıp, sizden küçük olan canavarları da yiyordunuz. Arada bir alarm çalıyordu ve meteor yağmuru başladığında kaçıyordunuz. Hatta annem bile oynardı. Bunun hala telefona uygulanmamış olmasına üzülüyorum. Buradan sesimi duyan olursa, lütfen bunu telefona uygulayın.