3.6.17

Oyuncak Toplama Makinesi

Oyuncaklarla oynama çağında çocuğu olan her kadının bileceği gibi oyuncaklar asla toplanmaz. Topladığınız an toplamanın size verdiği rahatlık çocuğunuza rahatsızlık verircesine, çocuğunuz tarafından anında tekrar dağıtılır.

Artık çocuklarımızın dağınıklıklarını toplamak bizim için de onlar için de bu kadar zor olmamalı. Ayrıntıları düşünülüp denenmeli ama tüm oyuncakların üzerine minik bir mıknatıs ekleyebilsek ve bir kutu içinde açma kapama düğmesi olan güçlü bir mıknatıs olsa, tabi mıknatısla birlikte kutunun kapakları da açılmalı. Bu durumda toplamanız gereken; oyuncak dışında odada bulunan metal eşyalar olur. Düğmeye bastığınız da kutu açılır, mıknatıs çalışır. Tüm oyuncaklar kutuya çekilir belli bir süre sonra kutunun kapakları ve manyetik özelliği kapanır.

Böyle bir denemem olmadı sadece fikir olarak düşündüm. Düşünüp, geliştirilebilir. Hatta yayılması durumunda oyuncakların içine mıknatısları otomatik olarak oyuncakları yapan şirketler koymaya başlar.



Hatta oyuncak firmaları bu fikir ilk yayılmaya başladığında oyuncaklar satılırken üzerine "kolay toplanabilir" gibi ifadeler ekleyerek oyuncakların satılma oranını arttırabilirler.