29.4.17

Neden hep iş ilanı?

Peki ya işçi/çalışan İlanı


Her zaman iş aranır, tüm kariyerimizde bizim istediğimiz firmayı bulmamız gerekir. Üstüne üstük bir de olumsuz cevap olarak "Özgeçmişiniz ilerki pozisyonlarda değerlendirilmek üzere veri tabanımıza kaydedilmiştir." gibi mesajlar alırız ama kimse aramaz. Aslında bilgilerimizi satmak için saklarlar. Sizi bilmem de ben bu durumdan rahatsız oluyorum.

Bence artık şöyle bir sistem olmalı, kariyer.net'i düşünelim. Bir firma sayfasına girdiğinizde firma ile ilgili bir yazı, çalışma şartları ve açık ilanları görüyoruz. Biz de bu şekilde özgeçmiş oluştursak. Şu an çalıştığımız yerde bulunan şartları yazsak, bizde olan genel niteliklerimizi ve aradığımız işte kullanabileceğimiz özellikleri yazsak. 

Mesela;

Ayşe Tüzün
XYZ Firmasında Proje Yöneticisi olarak çalışıyor.
Servis, Özel Sigorta imkanlarına sahip.

Genel Nitelikleri

- 5 yıl tecrübeli,
- MS Office konusunda çok iyi,
- Analitik düşünme yeteneğine sahip,

Çalışan Tanımı

- Departmanlar arası koordinasyonu sağlamak
- Projelerle ilgili süreçleri yönetmek
- Fikir üreterek dijital reklam alanında markayı geliştirmek

şeklinde bir sayfanız olsa ve sitede İş İlanı butonu yerine sadece Teklif Gönder gibi bir buton olsa, istediği şartları, maaş beklentileri gibi durumlarda eklenerek bu liste arttırılabilir. Burada asıl konu kişilerin şirketlere başvurmaması, şirketlerin kişilere bir platform üzerinden teklif götürmesi. Bence iş veren açısından da güzel olur, bir veritabanı üzerine kayıt yaparak verilerini şişirmemiş olurlar, direk aradıkları kişiyi buradan bulurlar ve çalışanlar da sürekli iş başvurusu yapmak zorunda kalmazlar. Niyeti olan firmalar, istediği kişiyi zaten bulacaklardır.

Bence ben yapmadan bunu yapın. Artık İş İlanları, Başvur gibi şeyler görmeyelim. Bir değişiklik olsun hayatımızda.