13.10.16

Karton Eşyalar




Sadece İstanbul'da yaşayan öğrenci sayısının yarım milyonun üzerinde olduğunu düşünürsek. Bu öğrencilerin de en azından yarısının ev tuttuğunu düşünürsek ve her sene ev sahiplerinin yapacağı kira yüzünden ev değiştirme ihtimalleri de olduğunu düşünürsek öğrencilerin masrafları çok fazla. Her taşınmada depozito taşınma parası, eşya parası, elektrik, su üzerine alması ıvırı zıvırı derken öğrenciler içinde aileleri içinde okumak işkence haline gelir durumda.

Öğrenci evine gittiniz mi hiç bilmiyorum ama genellikle sadece evde olmazsa olmaz olan eşyalar olur. Buzdolabı, ocak, koltuk, yatak, gardolap, televizyon gibi temel eşyalar bulunur ve gerisi genelde boş olur. Ev sahibi zam yaptığında taşınmak isteseler taşınamazlar, eşya değiştirmek isteseler değiştiremezler, ev soğuk ve çirkin gözükür. Ne ders çalışmak ister insan, ne de etrafı toparlamak.

Peki ya kartondan eşyalar yapılsa? Mesela geri dönüşüm kağıtlarını kullansak? Tabi ki televizyon ve buzdolabı için bu şuan için imkansız ama en azından yatak, koltuk, masa, gardırop gibi ürünleri kartonlara çevirebiliriz. Sağlıklı ve olabildiğinde dayanıklı bir şekle sokarak, üzerine de insanın gözüne hoş gelecek desenler uygulasak. Bir de öğrenciler için ulaşılabilir fiyatlarda olursa, süper olur gibi geliyor bana.

Bir denesek mi?