13.10.16

Düzenlenebilir Duvar Sistemi





Kiracıların çok olduğunu ya da yapılan evi beğenmeyip, bir sürü kusur bulabilecek bir millet olduğumuzu düşünürsek. Aslında duvarları değişen bir ev sistemi yapılsa güzel olmaz mıydı?

Mesela binaları yaparken kolonları kirişleri oturtsalar evin dış duvarları da belli olsa ama içerideki duvar sistemlerini kolonların etrafına sarılı cam pencereler gibi açılıp kapatılabilen raylı bir sistem üzerine oturtarak değiştirebileceğimiz şekilde düzenleseler. Her şey çok güzel olmaz mıydı?

Bu odaya bu eşyalar küçük geldi duvarı biraz ileri iteyim veya çocuğunuz "Baba, odamda oyun oynayacak alan yok!" dediğinde o odanın duvarlarını değiştirseydiniz hayatınız daha güzel olmaz mıydı?



Kolonların içine veya yanına açılır cam camekanlar gibi ama daha duvar gibi duracak şekilde bir sistem oturtsalar ve olası ihtimallere göre bu sistemlere tavanda ray sistemleri oturtsalar. Bu ray sistemleri üzerinde de odalarımızı değiştirebilsek. Veya ray sistemi olmadan değiştirilebilir duvarı sabitleyebileceğimiz materyallere sahip olsak. Ev için alışverişe gittiğimiz yerlerden duvar alabilsek veya fazla gelen duvarı hurdacıya versek?

Sevgili mimarlar ve iç mimarlar,
Buradan size sesleniyorum. Bunu bir deneyin. Teknoloji çağında yaşıyoruz, olmaz diye bir şey artık yok.

Sevgilerimle.