27.9.16

Google neden doğum gününü 27 Eylül'de kutluyor?

Happy Birthday Google!


Google ilk olarak Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin'in araştırma projesiyle başladı. Google'ın ilk adı BackRub'tu çünkü siteler için geri bağlantıların kontrol edilmesini sağlıyorlardı. Daha sonra anlamı on üzeri yüz rakamını ifade eden "googol" sözcüğünü değiştirerek Google ismini buldular.

Google, alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket haline geldi. İşe aldıkları ilk çalışan ise Craig Silverstein'dir. 

İlk kurulduğunda şirket merkezi arkadaşları Susan Wojcicki'nin Menlo Park, Kaliforniya'da bulunan garajı olarak belirlendi. Google, Mart 1999'da merkez ofisini Silikon Vadisi teknoloji şirketlerinin de yer aldığı Palo Alto, Kaliforniya'ya taşımıştır ve 19 Ağustos 2004 tarihinde ise halka arz edilmiştir. 

Halka arz edilen Google yaklaşık 1 sene sonra 27 Eylül 2005'te rekor bir index sayısına ulaştı. Rekor bir index sayısına ulaşmasının şerefine de doğum gününü her sene 27 Eylül'de kutlamaya ve doğum günü doodle'larını 27 Eylül'de paylaşmaya başladı.