13.8.16

SQL Server Name

Sql'i kurdunuz fakat nereden başlamanız gerektiğini biliyor musunuz?

Öncelikle Sql'i açtığınızda karşınıza gelen aşağıdaki gibi bir ekran olacak. Bu ekranda sizden bir Server Name isteyecek, fakat buraya ne yazacaksınız?




Bilgisayarınızda SQL Server Configuration Manager (menüde ismini yazarak bulabilirsiniz) açın. Sol tarafta bulunan kısımdan SQL Server Services (ok ile gösterilen kısım) seçin.


Sağ tarafta bulunan ekranda yazan SQL Server ve SQL Server Agent kısmında bulunan parantez içindeki yazı sizin giriş yapabileceğiniz Server Name'dir.

Not: Server Name kısmına burada bulunan yazıyı eklemeden önce .\ kullanmayı unutmayın. Örneğin benim Server Name kısmına yazmam gereken isim .\SQLEXPRESS 

Eğer SQL Server yanında MSSQLSERVER yazıyorsa bu durumda sadece .(nokta) veya local yazarak bağlanabilirsiniz.

Bunları yaptınız ve aldığınız hata;


"Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: Adlandırılmış Kanal Sağlayıcısı, error: 40 - SQL Server için bağlantı açılamadı)(Microsoft SQL Server, Error: 53) Ağ yolu bulunamadı." şeklinde ise yapmanız gereken menüde Hizmetler (ya da Services) yazarak arama yapmak. Yaptığınız aramada çıkan (aşağıdaki resimde solda ok ile gösterdiğim) Hizmetler masaüstü uygulamasına tıklayın. Açılan ekranda (sağ kısımda gösterilen) SQL Server arayın.


SQL Server var ise;
SQL Server üzerinde sağ tıklayın ve Başlat seçin.

SQL Server yok ise muhtemelen Service Pack yüklemeniz gerekmektedir. Yükledikten sonra bu hata ortadan kalkacaktır.

Not: Yüklemelerinizi microsoft'un sitesinden yapınız!