28.6.16

Yenilenmeli

Etrafımda yeniliklere açık insanlar olmasını seviyorum. 

Neden her şeyi ezberlenmiş şekilde yapmaya çalışıyoruz ve buna eğlence katmaya çalışmıyoruz. İlla her şey ezelden beri yapıldığı gibi mi yapılmalı, üzerine güzel bir şeyler katılmamalı mı?


İnek öğrenciler dediğimiz tipler yüzünden geliyor bunlar başımıza bence. Alıyoruz onları, notları yüksek diye iyi yerlere koyuyoruz. İlk önce işin nasıl yapıldığını gösterip, yıllarca ilk gösterdiğimiz günde olduğu gibi yapmasını izliyoruz. Adı üzerinde inek bu kişi yani. Adam zaten oturup, ezberlemiş, ezberlediğini hoca sorunca ezberden çekip yazmış. Ya bu formülün kısa yolu var dur şöyle yazayım dememiş (arada bir kaç tane gerçekten anlayarak yapan, kafası çalışan inek var, onları tenzih ederim). Almışsın bu adamı şirketin, işin, bölümün ya da insanların başına koymuşsun. Sonra iş yapmış olmak için iş yapan insanlar ortaya çıkmış. 

Bu kırılım kiminle başladı bilmiyorum ama Google'ın mükemmel bir iş anlayışı olduğunu biliyorum. İnternet siteleri üzerine kurulan hayatlarımızla, internet sitelerine kurulan eğlenceli iş ortamları, şevkle çalışan insanları gördükçe umudum yeniden canlanıyor. Kapatmayın kendinizi, hele ki fikirlere asla kapatmayın. Yeni iyidir, değişim güzeldir.