4.11.19

Ürünü Kullanmayanların Ürettiği/Geliştirdiği Belli Olan Ürünler

Bazen insan düşünüyor, "yani yaptın bir hayır da tut bacağından ikiye ayır" diye. Her gün kullanmak zorunda olduğumuz işimizi kolaylaştıran bir çok ürün bulunuyor. Fakat bunları da keşke şöyle olsaydı daha iyi olurdu dediğimiz de oluyor. İşte benim kullandıkça "keşke"lerimi arttıran ürünler...



Cezve
Erkeklerin tasarladığından emin olma sebebim asla kullanılmadığı belli olmasındandır. Bir kadın cezveyi sadece Türk kahvesi yapmak için kullanmaz. Bebeği varsa bebe bisküvisi + süt yapmak için kullanır ki bu durumda sağ elde çatal ile bisküviyi ezerken sol el ile cezveden süt dökersiniz. Aslında dökemezsiniz çünkü cezvenin ağızlık kısmı sol taraftadır ve sol elinize aldığınızda sağa doğru dökmeniz gerekir ki bu da cezvenin yapımında solakların da düşünülmediğini gösterir.

Tencere



Yıllarca uydurulan "Sıcak tencere tutan kaynanasından korkmaz" sözünden de anlayabileceğiniz gibi şu tencere saplarının ısınmasına kimse çare bulamadı. Ey! Tencere firmaları, hiç mi kadın çalışanınız yok. Kadın çalışanınız var da sözünü mü dinlemiyorsunuz? Ya da sizin kadın çalışanlar yemek mi yapmıyor bilmiyorum ama şu saplara bir çare lütfen!

Mop (yer silme paspası)



Aslında ilk çıktığında bir kadın icadı olan (kovasız hali ile) fakat zamanla erkeklerin işin içine girmesi ile isyanıma sebep olan ürün. O kovadaki suyun pisliği bir tarafa kovayı yıkadıktan sonra döndürdüğünüz alanın altında kalan alana bez sokup temizlemek için verilen çaba anlatılmaz, yaşanır.

Kuaförlerdeki Saç Yıkama Lavabosu



Çok merak ediyorum bu koltuğa 2 dakikadan fazla oturup da boynu ağrı yapmayan kadın var mı? Bunu yapanlar sadece bir kaç saniye oturup "ooo! ne rahat bir şey yaptık!" mı diyor? Bir kadının normal şartlarda bu aletin üzerinde durma süresi 2 dk ile 1 saat arasında değişiyor. 5 dk maksimum dayanma süresi veriyorum.

Bebek/Çocuk Kıyafetleri Etiketleri
Özellikle bebekler ve çocuklar için satın alınan ürünlerde  tane etiket oluyor. Ya kardeşim siz hiç belinde etiket olan kıyafet giydiniz mi? O etiket nasıl rahatsız ediyor biliyor musunuz? Neden bu çocukların kıyafetlerinin İÇ TARAFINA 3 tane etiket koyuyorsunuz. Hayır kestik diyelim, bir kısmı mutlaka dikiş kısmında kalıyor ki orası daha fazla kaşındırıyor. Neden kimse bunu düşünmüyor? Koy üzerine etiketi fiyat etiketi gibi, çıkartıp atayım. Sen sorumlusun de etiketi atarsan beni sorumlu tut ama koyma o etiketi oraya. Biraz düşünün ya lütfen, azıcık kafanızı çalıştırın!

Sevgili kadınlar, lütfen siz tasarlayın, kullanalım.
Kusura bakmayın erkekler, işi bilene bırakmanız lazım. Ya da en kötü ürettik ama bakalım ne oluyor demelisiniz!